
מסע קולינרי בדרום אמריקה
דרום אמריקה היא יבשת הידועה בגיוון התרבותי שלה ובאוכל הנהדר שלה. מאוכל רחוב פשוט ועד אוכל משובח, מדינות היבשת מציעות הרפתקה קולינרית לכל מי שיבקש לטעום… עבור ישראלים המגיעים למדינות דרום אמריקה יש הרבה מה לחוות ולנסות ופה נפרט לכם את כל מה שכדאי לכם להכיר אם אתם מתכננים מסע קולינרי בדרום אמריקה.
הטעמים המיוחדים של פרו: המטבח הפרואני מוכר בכל העולם בזכות השילוב של מרכיבים מקומיים והשפעות ספרדיות, אפריקאיות ואסיאתיות. אפשר להתחיל בפרו בדגימת מנות אייקוניות כמו סביצ’ה, סלט פירות ים מרענן במרינדה או לומו סלטדו, מוקפץ מדהים המשלב בשר בקר, בצל, עגבניות ורוטב סויה. בלימה, עיר הבירה, תוכלו לבקר בשווקי אוכל כמו Surquillo או להתנסות באוכל גורמה באחת מהמסעדות הסביצ’ריות הנודעות של העיר.
תרבות האסאדו הארגנטינאית: שום סיור קולינרי בדרום אמריקה לא יהיה שלם בלי להתנסות במסורת הארגנטינאית של אסאדו בארגנטינה. ישראלים המבקרים במדינה נהנים מהמטבח העשיר שמתמקד בבשר כמובן, החל מנתחי בקר עסיסיים ועד לנקניקיות צ’וריסו עם טעם חזק מאוד, גבינת פרובולטה פריכה ועוד הפתעות. המטבח הארגנטינאי מגיש לכם את הבשר שלו באהבה, אבל תיזהרו, אחר כך לא תוכלו לחזור לאחור…
אוכל רחוב ברזילאי: אוכל רחוב ברזילאי מציע מגוון טעמים ומרקמים המשקפים את המורשת הקולינרית המגוונת של המדינה. תטעמו מנות שונות כמו קוקסינה, קרוקט עוף מלוח במילוי גבינת שמנת, או כיסי מאפה פסטליים ופריכים ממולאים במילויים כמו גבינה, בשר או שרימפס. בריו דה ז’נרו תוכלו לבקר בשווקים מקומיים כמו Feira de São Cristóvão או בחוף קופקבנה ותטעמו מאכלים כמו פייחואדה, תבשלים של שעועית שחורה וחזיר, או אקרג’ה, לביבות מטוגנות ועוד מטעמים.
פירות ים בצ’ילה: לא מתאים לכולם, אבל מי שלא אוכל כשר יהנה מהמנות הנהדרות של צ’ילה. קו החוף הארוך והמים השופעים של המדינה מניבים שפע של פירות ים טריים המהווים את בסיס הקולינריה האזורי. תהנו ממנות כמו פסטל דה ג’איבה, תבשיל סרטנים ושמנת במאפה מיוחד, או סביצ’ה דה ריינטה, מנת דג כבוש בטעם ליים. בערי חוף כמו ולפראיסו או קונספסיון, נסו לשבת במסעדות פירות ים מקומיות הידועות בשם marisquerias ותטעמו מגוון של תבשילי דגים ופירות ים בשילוב עם יינות צ’יליאנים מקומיים.
מסעדות רחוב באקוודור: המטבח האקוודורי מציע שילוב של טעמים מקומיים וספרדיים. יש הרבה אוכל רחוב פופולארי כמו לפינגאצ’וס, קציצות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה, או אנצבולדו, מרק דגים בטעם בצל, עגבניות וכוסברה. בקיטו או בגואיאקיל תוכלו להסתובב בין שווקי אוכל כמו Mercado Central או Mercado San Francisco ולטעום אמפנדס, טמאלס ובולונס דה ורדה.
